Mire kell figyelni ha SSL https:// oldalam van? Nyomtatás

 • 2

A teljesség igénye nélkül megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb szempontokat mire érdemes figyelnie, ha már SSL alapú az oldala:

 1. Hivatkozások és források
  Be kell állítania, hogy minden külső / belső link (hivatkozás) és megjelenő elem (pl.: képek) a weboldalon https:// hivatkozással legyen elérhető.
  Ez WordPress, Joomla, Drupal és egyéb CMS rendszereknél egyszerűen meg tud történni, mert az oldal admin felületén csak be kell kapcsolnia, hogy https elérésű legyen az oldal és általában minden link, forrás https lesz.
  Egyedi oldal esetén az oldal készítőjével kell egyeztetni.
  Ez a beállítás kihagyható, de ajánlott elvégezni, mert enélkül a weboldalt a böngészők felkiáltójellel fogják behozni, vagyis, hogy nem 100%-osan biztonságos.

 2. https:// alapértelmezettnek történő bekapcsolása / kényszerítése
  Azzal, hogy egy SSL-t telepít, az oldal még nem fog automatikusan https-sel bejönni.
  Ez WordPress, Joomla, Drupal és egyéb CMS rendszereknél egyszerűen meg tud történni, mert az oldal admin felületén csak be kell kapcsolnia, hogy https elérésű legyen az oldal és általában minden link, forrás https lesz..
  Egyedi oldal esetén az oldal készítőjével kell egyeztetni.

 3. CRON / időzített futtatás
  A cron joboknál beállított https://-es (SSL telepítés után) lynx meghívás lehetséges, hogy nem fog működni megfelelően. Ha ezt tapasztalja akkor javasolt a wget használata a cron jobra.

Hasznosnak találta ezt a választ?

« Vissza